Wij maken gebruik van cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. X

Informatie over het evenement "Europees Schutterstreffen"

Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo'n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. In 2018 doen ze dat in het Midden-Limburgse Neer. Het Europees Schutterstreffen is een kleurrijk, bourgondisch feest waar iedereen welkom is.

Het programma van het EST Leudal 2018 bestaat uit bekende en nieuwe onderdelen. Op vrijdag vind de plechtige Eucharistieviering en officieële opening plaats, op zaterdag de schietwedstrijden voor de Europese Koning en Prins met aansluitend de Kroningsmis, en op zondag de grote optocht. Deze onderdelen worden afgewisseld met verschillende feestavonden, wedstrijden en demonstraties in verschillende disciplines. Daarbij gaat het naast het wedstrijdelement bovenal om de verbroedering tussen de deelnemende schutters en het versterken van de onderlinge banden en vriendschappen, bij jong en oud. Kennismaken met de diversiteit aan culturen staat voorop.

 

Datum Vrijdag 17 augustus 2018 t/m zondag 19 augustus 2018
Dagbezoek mogelijk Onbekend
Parken Center Parcs Het Meerdal
Center Parcs Limburgse Peel