Wij maken gebruik van cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. X

Nieuwsbericht: Center Parcs eerste organisatie met Kiwa keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen

Center Parcs Nederland is de eerste organisatie die Kiwa’s keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen heeft behaald. De vakantieparkketen toont hiermee aan dat alle algemene en branchespecifieke maatregelen zijn getroffen om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken. De heropening van negen Center Parcs vakantieparken in Nederland was aanleiding om Kiwa onafhankelijk te laten beoordelen of alle veiligheids- en gezondheidsmaatregelen op de juiste manier worden toegepast.

Met het keurmerk kan Center Parcs aan gasten laten zien dat zij alles in het werk hebben gesteld om een veilig verblijf in hun vakantieparken mogelijk te maken. Het keurmerk maakt zichtbaar dat de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Zo geeft Center Parcs Nederland bezoekers het vertrouwen gegeven dat zij zorgeloos gebruik kunnen maken van de accommodaties, faciliteiten, zwembaden en horecavoorzieningen. De audits van Center Parcs België en Sunparks volgen zodra die parken openen.

Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen in de parken

Met de certificering volgens Kiwa’s keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen wordt getoetst op (inter)nationale én brancherichtlijnen. In de parken van Center Parcs worden de anderhalvemeterregels en andere maatregelen duidelijk onder de aandacht gebracht. Ook is het personeel getraind om te kunnen toezien op de veiligheid van gasten en waar nodig aanwijzingen te geven. Verder is er bijvoorbeeld een digitale check-in, zijn er op verschillende plaatsen desinfecteringmogelijkheden en zijn speciale looproutes aangebracht.

Zekerheid

Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland, is blij dat de parken zijn gecertificeerd. “Met het nieuwe COVID-19 keurmerk van Kiwa wordt getoetst of de overheidsmaatregelen en de extra eisen die Center Parcs zichzelf heeft gesteld goed worden toegepast. Voor ons geeft dit de zekerheid dat we alle maatregelen hebben genomen om onze gasten op een verantwoorde manier te ontvangen. We blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en onze medewerkers zo nodig extra trainen om een goede opvolging te waarborgen.”

Toetsing in de praktijk

Direct na de opening van de parken werden deze aan een uitgebreide audit onderworpen. Om te borgen dat certificering gerechtigd blijft, worden de parken periodiek herbeoordeeld. Denise IJsselstijn, Internationaal Sales & Business Development Kiwa, is verheugd met de eerste afgifte van het certificaat. “We controleren uiteraard of alle protocollen en vereisten zijn vastgelegd, maar het grootste deel van de audit heeft plaats in de praktijk. Daar kan immers worden getoetst of de eisen goed zijn geïmplementeerd en worden gehandhaafd. Het is inspirerend te zien hoe het Center Parcs dankzij innovatieve oplossingen en doorzettingsvermogen lukt binnen ‘het nieuwe normaal’ de gasten een onvergetelijke vakantie te bieden.”

 

Datum Woensdag 20 mei 2020
Parken Center Parcs De Eemhof
Center Parcs De Huttenheugte
Center Parcs De Kempervennen
Center Parcs Het Heijderbos
Center Parcs Het Meerdal
Center Parcs Limburgse Peel
Center Parcs Parc Sandur
Center Parcs Park Zandvoort
Center Parcs Port Zélande